Bli sponsor!

Med musik kan vi tillsammans göra skillnad!

”BLÅ TONER- en kväll för gemenskap & solidaritet”- är BLUE CHAIN's välgörenhetsprojekt.


Vår historia


Allt började 2015 med en idé om att förena Blues och Gospel. Två musikformer som genom historien varit och fortsatt är en uttrycksform för den utsatta människan. Det föll sig då naturligt att ta kontakt med Svenska Kyrkan i Vänersborg som nappade direkt på iden.


Evenemanget ”Blå Toner- en kväll för gemenskap och solidaritet.”

–var därmed skapat!


Tanken var att skapa ett arrangemang format till en välgörenhetskonsert där insamlade medel skulle tillfalla något välgörande ändamål. Sponsring från företag är stommen och avgörande för att ge ett överskott till välgörenhet.


Biljettförsäljningen budgeterar vi för att täcka alla omkostnader vilket är stora med gager och ljud, ljus, bl.a. Kultur och välgörenhet i skön förening!
Det var inte bara tonerna som skulle vara blå. Kyrkan skulle också vara stämningsfullt ljussatt i en blå ton- både utvändigt och invändigt!


Premiären var den 8 november 2015. Med lokala artister som Bo ”Elbert jr” Siljevall Band, Vänersborgs Gospelkör, Stefan Dafgård och Petter Eriksson


Det blev en STOR succé! Kön ringlade sig lång när portarna öppnades, kyrkan fylldes till bredden!


Röda Korset som var bidragsmottagare det året fick mottaga över 28 000:-

IDAG.


Efter den succeartade premiären 2015 har nu BLÅ TONER blivit till en tradition! Ett evenemang att se fram emot, lika självklar som Aqua Blå och Oktobermarknaden. En kulturupplevelse och välgörenhet i skön förening.


Ett samarbete med Världens Barn inleddes 2018. Det årets konsert inbringade 30 000:- som överlämnades till Världens Barn vid en ceremoni på Gågatan.


Vi har under åren utvecklat evenemanget till att från början enbart engagera lokala artister till att nu även anlita mer etablerade artister som ex. Doug Seeger (2018) och Louise Hoffsten (2019) och Kalle Moraeus 2021.


Vår lokala anknytning kommer alltid att finnas kvar! I programmet kommer det fortsatt att finnas utrymme för musiker från vårt närområde!Vi söker också samarbete med andra konstutövare på det lokala planet.


Till Blå Toner 2019 har vi i samarbete med en lokal glaskonstnär, Maria Milton Loheden, tagit fram en exklusiv glasskulptur enbart för Blå Toner.

2019 var också året då Blue Chain stolt fick emotta Vänersborgsgalans Hederspris Kultur för sin kulturgärning- inte minst för vårt välgörenhetsprojekt Blå Toner.

FRAMTID.


Stärkta av den uppskattning Blå Toner röner från publik, artister, konstnärer, press, samarbetspartners och sponsorer arbetar vi vidare på att utveckla vårt välgörenhetsprojekt.


Vi vill varje år kunna bjuda på ett nytt spännande program och samtidigt kunna medverka till ett humanare samhälle- att vår jord blir en bättre plats att vistas på.


Sponsring från företag är stommen och avgörande för att ge ett överskott till välgörenhet.


Vi hoppas att du vill vara med oss på den fortsatta resan!Blå Toner 2022


Årets stora event blev en

succé! Med artister som Gladys del Pilar, Vänersborg Gospel och Wedgie fick vi en fantastisk kväll.


Förra årets behållning delades under kvällen ut till Världens Barn.


Ett stort tack till alla som deltagit och förgyllt en fantastisk kväll för gemenskap&solidaritet i Vänersborgs Kyrka!

Sponsors

Samarbetspartners Blå Toner 2022

unsplash